De Stijlkamers
De ruimten voor het Privé Diner of de Privé Lunch, voor de Workshop, met aan de voorzijde van het huis de 'Antichambre' met zicht op de oudste gracht van Amsterdam en op 'Ome Jan', de bijnaam voor de Bank van Lening.

De Antichambre is nu de eetkamer met een klassiek gedekte tafel voor 12 personen. Aanpalend is de 'Grand Chambre' waar nog eens 20 personen kunnen aanzitten. Beide kamers hebben een originele houten vloer, eeuwenoude lambrisering en een rijk plafond op 4,20 meter hoogte.

Het 
Huis
Staat aan de Oudezijds Voorburgwal, in hartje Amsterdam. Niet ver van de Dam. Het is in het begin van de 18e eeuw in zijn huidige vorm gebouwd, welhaast zeker voor een van de vele tabakshandelaren, die rijk geworden er zoveel aan overhielden, dat zij in de weekenden - gekleed in de fijnste stoffen - over hun Burgwal konden paraderen. Het stuk Oudezijds waar we het nu over hebben, tussen Hotel The Grand en het voormalige Binnengasthuis (nu de Universiteit van Amsterdam) had dus niet voor niets de naam 'Fluweelen Burgwal'; een marmeren steen in het hoekhuis met de Grimburgwal herinnert er nog aan.
De Keuken 
In het uitgediepte souterrain is er de moderne keuken in 'traditionele stijl', zo'n 50 m2 groot, met alle noodzakelijke voorzieningen. Een lang aanrecht, plus nog een rijdend aanrechtblok, twee kookplaten met 11 branders, drie ovens en een stoomoven. En een lange tafel waaraan tijdens met name de kookcursussen de zelfgemaakte gerechten met mooie wijnen kunnen worden opgegeten.