Geregeld Koken: een Kookcursus dus!


Samen koken Ún tafelen. En dat 6 tot 8 keer per jaar, met een vaste groep die door de deelnemers zelf wordt samengesteld. In onze ervaring werkt dat het beste.
Dat kan La Cuisine Ronde u bieden: een kookcursus in het souterrain van een 18e eeuws grachtenhuis in hartje Amsterdam. De data van de kookcursus worden in overleg vastgesteld.


Hoe zit de kookcursus in elkaar?
De avond begint zo rond 18.00 uur met een drankje en een korte bespreking van het 3-gangen menu en de recepten. De deelnemers worden in groepen ingedeeld, waarna het hak- en snijwerk en het echte koken begint, allemaal onder toeziend oog van 'La Ronde'. Uitgangspunt is altijd dat de recepten zodanig zijn ingedeeld, dat de meeste handelingen van tevoren kunnen worden verricht en er meer dan genoeg tijd overblijft voor het Úchte tafelen en drinken.

Dat koken en dat tafelen vindt plaats in de ongeveer 50 m2 grote keuken met professionele apparatuur: 11 gaspitten, 4 ovens, 2 vaatwassers, een lang aanrecht en een grote eettafel.
Vooraf vindt immer overleg plaats over vooral het 'type' keuken: Frans, Italiaans, Oosters, Hollands, Internationaal, vegetarisch, etc. Er worden passende witte en rode wijnen geschonken; water staat op tafel en bier en frisdranken in de koelkast.

Deze 3-gangen kookcursus kan in het Nederlands of in het Engels worden gehouden.
U krijgt de recepten na afloop van de avond mee.
...En wat voor diner kan, kan uiteraard ook voor lunch, van 11.00 tot 15.00 uur.

Kosten.
Afhankelijk van de ingrediënten zijn de kosten voor een diner € 70,- tot € 80,- per persoon, alles inbegrepen. Voor de lunch wat lager.